Daffy van Verspui in de spotlight

Erwin Visser: “Daffy van Verspui is al een poosje in het bezit van Verspui. Deze truck komt uit in de Vtn Truckpulling competitie en haakt af en toe ook aan bij de Ntto.Daffy is begonnen als een 10.5 Tons truck en is met de competitie meegegaan en weegt ondertussen 8,5 ton En heeft hierdoor ook menig verandering doorstaan. De meeste zullen de facelift wel kennen met de kenmerkende Eu9 sticker op de deur. Eu3 motor en eu6 cabine is juist… Vorige week heeft het team zijn maiden run gereden met de nieuwe truck en ik had de kans om hem in Velddriel op de testdag in zijn nieuwe jasje op de foto te zetten. Kwa formaat is hij wat geslonken. Er zit nu een dagcabine op en nog wat andere veranderingen. Maar het grootste is wel het nieuwe hart van de truck Dat is nu een Cummins ISX15 dit mag omdat je een merkeigen motor mag plaatsen in de trucks nu. Daardoor kun je bijvoorbeeld ook een Volvo fm16 maken en een Scania 163 om wat voorbeelden te noemen. En aangezien Daf onder de paccar groep en daardoor de Cummins ook in het bereik valt kunnen we spreken van een grote daf. Dit is zover ik weet momenteel de Daf met de grootste literinhoud op de baan. Tevens is het een Commonrail motor dus digitaal af te stellen. De basis van het blok is nog steeds origineel en het team is nu meters aan het maken om te testen en meer vermogen te zoeken. Al met al een mooie verandering om te zien en staat er weer een mooie frisse truck op de baan die met zijn tijd mee gegaan is.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *