Multidrive 6185: De liefdesbaby van een Bedford en een bouwmachine

Multidrive 6185
In 1983 is Multidrive opgericht door David J.B. Brown. Dat is níét de David Brown van de tractoren en Aston Martin, wél de David Brown van DJB, Artix en BDE. Toen DJB (bekend van de knikdumpers) en Artix in 1996 aan Caterpillar verkocht werden, werd de stof van Multidrive afgeblazen. Aanvankelijk werden onder deze naam aangedreven trailers gemaakt. Zo kon je met een truck plus aangedreven trailer ineens een 10×8 combinatie maken. Leuk voor het leger, dacht men. Met kennis van AWD (Bedford) mocht men een flinke order gaan bouwen voor inzet in Kosovo.
Multidrive 6185
Toen David J.B. Brown op 74 jarige leeftijd in 2004 bij een verkeersongeval om het leven kwam, was het bedrijf niet alleen haar oprichter en leider, maar ook haar ziel kwijt. In 2006 werd Multidrive Trucks daarom verkocht aan Dr. Li Qu die niet alleen binnen het Brown concern had gewerkt, maar ook in de laatste jaren bij Bedford en AWD ervaring op had gedaan. Multidrive Tractors ging naar de Kelland Group, die er een mooie aanvulling voor haar spuitmachines in zag.
Multidrive 6185
De Multidrive 6185 is onderdeel van de tractor-tak en kan dan ook relatief vaak met spuit-opbouw gezien worden (als je ze al ziet…). Hij is uitgerust met een 185 pk sterke John Deere motor, gekoppeld aan een ZF versnellingsbak.
Multidrive 6185

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *