Australische truck met twee sturen: IVECO ACCO van binnen bekeken

Iveco ACCO
De ACCO is een truck die in het verleden zowel onder eigen merk als door International in Australië verkocht is. Toen IVECO de Australische tak van International overnam, zat ACCO door ook bij. Sinds die tijd gaat het als IVECO model over de toonbank. Buiten Australië zie je dit model eigenlijk niet, dus toen we hoorden dat bij de novemberveiling in 2020 van Ritchie een exemplaar geveild zou worden, zijn Martin Vonk en ik naar Moerdijk gereden om dit voor Europa unieke voertuig vast te leggen. Hij werd mooi voor ons neer gezet, of we hem zelf even terug wilden zetten… Geen probleem natuurlijk, mooi excuus er zelf ook een stukje mee te rijden! Bij de huidige modellen wordt een Iveco cabine toegepast, het exemplaar in Moerdijk was één van de laatste met de decennia oude Australische cabine, opgesierd met een moderne Iveco grille.
Iveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCOIveco ACCO

Als laatste een foto die Martin heeft gemaakt terwijl ik in de truck reed.

2 Comments

  1. Patrick 22 januari 2022 Reply
    • Alex Miedema 22 januari 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *