Golf Háčik: de Slowaakse Volkswagen 4×4


De Volkswagen Golf Háčik is de meest Slowaakse VW die ooit gebouwd is. Er is slechts één exemplaar gebouwd, een functionele mock up van een offroadvoertuig. Het gaat hier om een studiemodiel op initiatief van en uitgevoerd door de Volkswagen-fabriek in Bratislava. Alle onderdelen zijn in Bratislava gemaakt, inclusie de afwijkende ramen en intereur. Het duurde drie maanden om de Háčik te bouwen. Hij is gebaseerd op de VW Gol Syncro en de VW Golf III Variant.

Bouwjaar: 1996
Kilometerstand: 20
Motor: 1.9 TDI viercilinder (dezelfde als in mijn Skoda Fabia dus!)
Vermogen: 66kW / 90 pk
Gewicht: 1.325 kg

Deze auto was in 2021 in de tijdelijke tentoonstelling over 30 jaar VW productie in Slowakije te zien in Transport Museum Bratislava.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *