MPM PS 160: een Franse auto met Russische roots


De leukste manier om nieuwe automerken te leren kennen is en blijft om ze in het wild te spotten. Zo zag ik op 24 september 2021 deze MPM PS 160 bij een winkelcentrum in Košice, de tweede stad van Slowakije.

De MPM PS 160 was gebaseerd op de TagAZ Aquila, een vierdeurs coupé van Russische makelij die van maart 2013 tot het faillisement van TagAZ in januari 2014 werd gebouwd. Vanaf 2016 werd hij dan als MPM PS 160 in Croissy-sur-Seine gebouwd. Hij was uitgerust met een 1,6 liter Mitsubishi motor. Vanaf 2018 werd de auto uitgerust met een 1,2 liter driecilinder PSA motor, de naam veranderde op dat moment naar MPM Erelis. In maart 2021 ging het bedrijf failliet, het is bij dit ene model in twee uitvoeringen gebleven.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *