Waar kunnen we Gaussin van kennen?


Eind 2021 deed Gaussin flink wat stof opwaaien met haar waterstof rallytruck. Robert Baarda en ik schreven daar al een artikel over voor rallytrucks.nl. Maar helemaal nieuw is Gaussin natuurlijk niet, ondanks dat veel mensen er nog nooit van gehoord hadden. Ik moest zelf ook even graven, maar in 2010 had ik ook al eens een Gaussin vastgelegd.

De Gaussin AMTS is bedoeld voor containertransport op terminals en dergelijke. In 2010 had deze al hybride techniek, wat destijds toch een stuk minder algemeen was dan tegenwoordig. Bijzonder is dat de trekkende unit maar één as heeft en daarmee dus min of meer de aandrijfkop is van de (voorste) containertrailer. Een stevige kooi om de combine-achtige cabine moet de bestuurder beschermen tegen rondvliegende containers.
Gaussin AMTS

Gaussin AMTS

Gaussin model
Tot slot twee Gaussin aanhangwagens, die ik bij Kleyn Trucks & Trailers kon fotograferen.
Gaussin aanhangwagen

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *