De Helicron 2: helpt u mee?


In Museo Automovilístico de Málaga staat deze Helicron 2 tussen de auto’s met alternatieve aandrijftechnieken. Volgens het bordje is hij vlak na de Eerste Wereldoorlog gebouwd en was het toen nodig voor de vele vliegtuigmotoren een tweede leven voor te vinden. Volgens mij is dat een zelfverzonnen onzinverhaal. De auto is in 1932 door Marcel Leyat in Frankrijk gebouwd, dus 14 jaar ná het eind van die oorlog. Bovendien waren vliegtuigen in de Eerste Wereldoorlog voor zover ik weet helemaal niet zo algemeen? Hoe het dan wel zit? Geen idee. Helpt u mee? Wie meer van deze auto weet wil ik hierbij van harte uitnodigen iets in het reactieveld hier onder te plaatsen (Of als je graag wilt dat je reactie na een halve dag al niet meer terug te vinden is: ergens op sociale media).

One Response

  1. Jan Clevering 15 maart 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *