Snel en exclusief: de MV Agusta F4


MV Agusta (Meccania Verghera Agusta S.p.A.,) is een Italiaanse fabrikant van vliegtuigen en helicopters die na de Tweede Wereldoorlog ook motorfietsen ging bouwen. In 1977 stopte men weer met de productie van motorfietsen, ten faveure van de helicopterbouw-afdeling. De naam werd verkocht aan Cagiva. Die besloot in 1997 weer eens wat met die naam te gaan doen en een motorfiets te bouwen: de F4, het lijdend voorwerp uit deze blogpost. Deze was door Massimo Tamburini ontworpen. Het exemplaar in Technik Museum Sinsheim is gebouwd in 2000 en uitgerust met de 126 pk sterke versie van de 750 cc motor. De productie-aantallen zijn laag gebleven en daarmee de omzet ook. Gevolg was dat MV Agusta vaak van eigenaar is veranderd. Via Proton ging het naar Harley Davidson, die vervolgens voor het bedrag van drie euro (Dat is een drie met nul nullen) aan de familie Castiglioni verkocht.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *