Autocross en EK Stockcar 2008 in Sint Annaparochie


Op 31 mei en 1 juni 2008 organiseerde de NAC het EK Stockcar in Sint Annaparochie. De aankondiging destijds:

Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni is het zover. Na twee jaar van voorbereiding vindt er in St Annaparochie een zeer groot autocross weekend plaats. Nog nooit eerder kreeg de Noordelijke Autocross Club de NAC zo veel inschrijvingen voor een autocross wedstrijd. Niet zo vreemd wand de meeste autocross wedstrijden vinden plaats op een dag en in St Annaparochie kan men maar liefst twee dagen vol aan de bak. De gehele Nederlandse top zal dan ook in diverse klassen aan de start verschijnen. En het publiek zal twee dagen verwend worden met pure autosport van de bovenste plank. De spanning en sensatie in de standaard en rodeo klasse allemaal herkenbare auto’s waar u en ik ook in rijden. De torenhoge snelheden en gewaagde inhaal acties in de kever 1600 cc, de sprint 2000 cc, en de vrije standaardklasse. En het grove geweld het zwaar geschut komt van de koningsklasse van de autocross: de stockcar F1 klasse. Maar liefst een kleine zestig coureurs hebben zich al ingeschreven voor dit weekend. Coureurs uit geheel Nederland, maar ook de plaatselijke regio rijders zullen sterk aanwezig zijn om voor het thuis publiek eens flink te vlammen. Het weekend in St Annaparochie draait om de stockcar F1 klasse. De heren stockcar coureurs gaan twee dagen strijden om het Europees kampioenschap. Wie mag zich na twee dagen racen op de klei van St Annaparochie, de beste stockcar F1 autocrosser van Europa noemen. Wie gaat er met het meeste prijzengeld naar huis. Arjan Korf uit St Annaparochie, zelf ook een groot liefhebber van het stockcar racen en initiatiefnemer van dit weekend, heeft in twee jaar tijd een flinke prijzenpot bij elkaar gekregen, zo veel zelfs dat er naast de gewone finale om het grote geld en de ere titel er zelfs een B finale word verreden en zelfs in de manches geld te verdienen valt. Ook aan de pechvogels word gedacht, want waar winnaars zijn , zijn ook verliezers. En voor de grootste pechvogel ligt zelfs een grote Stockcar dakspoiler klaar, aangeboden door de firma BERCO, en worden er diverse gereedschappen als premie weg gegeven. Het gehele spektakel vind plaats aan de blikvaart in St Annaparochie in de buurt van camping de blikvaart waar men ook terecht kan om te overnachten dit weekend. Op zaterdag 31 mei gaat men om 11.00 uur van start met de eerste race en op zondag 1 juni word er al om 10.00 uur gestart, om op tijd klaar te zijn, zo dat de coureurs die ver moeten reizen naar huis toe ook weer op tijd naar huis kunnen. Tevens is er een grote feesttent aanwezig op het cross terrein waar op zaterdagavond stemmingsorkest “De Sellinas” zullen optreden. De toegang in de feesttent op zaterdagavond is gratis.


Mijn reactie direct na thuiskomst op zondag: “Toen de finales begonnen ben ik gestopt met naar de races te kijken en ben ik een slag over het terrein gaan lopen. Het was geweldig! Ook al deed de naam EK vermoedden dat er ook coureurs uit het buitenland zouden zijn, dat was helaas dan weer niet zo voor zover ik weet, meer desalniettemin een zeer geslaagde dag gehad!”

Nog niet uitgekeken? Meer autocross artikelen met bij elkaar duizenden foto’s vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *