Škoda 762: een RGW-auto die nooit kwam


De Rat für gegenseitige Wirtschaftshilfe, bij ons beter bekend onder de naam Comecon, was een samenwerking tussen diverse communistische landen. Zo moest er ook een RGW-auto komen, de P760, die zowel de Trabant 601, Wartburg 353 als de Škoda 100 op moest volgen. Samenvatting van het wikipedia-artikel over dit onderwerp: het werd een bende. Er kwamen kwamen diverse prototypes maar tot productie van ook maar één daar van kwam het nooit.

De basis-P760 was een voorwiel aangedreven auto, terwijl de afgeleiden op de achterste as aan werden gedreven. Zo ook de sedan, die Škoda 762 genoemd werd. Deze werd bij Škoda in Mlada Boleslav gebouwd. De 1,5 liter motor leverde 84 pk (63 kW) en woog 1.100 kilo. Het prototype uit 1977 is te zien in Transportmuseum Bratislava.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *