Een Aero Minor op Fries kenteken!


Eén van de personenwagens die me tijdens de veiling van het oldtimermuseum in Oostvoorne het meest in de smaak viel, was deze Aero Minor, met het Friese kenteken B-35004, afgegeven op 27 december 1948. Tsjechië en Fryslân blijven toch twee van mijn lievelingslanden, die komen in dit voertuig mooi samen.

De Aero Minor werd door de Jawa-ingenieurs stiekem ontwikkeld in een voorstad van het door de Duitsers bezette Praag. Hij had weinig gemeen met de vooroorlogse Aero-modellen maar des te meer met de Jawa Minor. Het model werd van 1946 tot en met 1952 gebouwd. De productie stopte niet omdat het model geen succes was, maar omdat Jawa werd genationaliseerd en zich op de productie van motorfietsen toe moest gaan leggen.

2 Comments

    • Alex Miedema 6 juni 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *