Deze Maurer is de oudste nog bestaande Beierse truck

Maurer Typ V II bDeze Maurer Typ VII b uit 1907 is volgens eigen opgave van Technik Museum Sinsheim de oudste nog bestaande in Beieren gebouwde truck. Voorheen was hij flink weggemoffeld in het museum, maar sinds de verbouwing en herinrichting valt hij gelukkig een stuk beter te bewonderen.
Maurer Typ V II b
Hetis écht een truck van de oude stempel. De aandrijving gebeurt met een riem, de wielen zijn houten spaakwielen met vol rubber er omheen. De watergekoelde 2-cilinder motor is 2,7 liter groot en levert 12 pk. De topsnelheid is is 25 kilometer per uur.
Maurer Typ V II b
In 1917, dus tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd de destijds nog maar 10 jaar oude truck in een schuur verstopt. Wie dat heeft gedaan heeft goed werk afgeleverd, pas in 1984 zag hij het daglicht weer, waarna restauratie volgde.
Maurer Typ V II b
Deze Maurer is niet gebouwd door de gelijknamige nu nog bestaande truckfabrikant in Beieren. Deze Türkheimse evenknie van Wierda is ‘pas’ in 1963 opgericht door Toni Maurer.
Maurer Typ V II b
Meer Technik Museum Sinsheim artikelen kun je hier vinden.
Maurer Typ V II b

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *