Truckpulling Velddriel 7 mei 2022 – Erwin Visser

Zaterdag 7 mei was het zover. Velddriel dat ze daar een leuke dag kunnen maken wisten we al van de Testdagen vorig jaar.

Begin dit jaar begon alles weer open te gaan. Na dat de wedstrijd in Herwijnen werd afgelast door het weer was het de eer aan Team Mad Mack met hun nieuwe eerste wedstrijd het VTN Truckpulling seizoen te openen. Het was hun eerste wedstrijd, en wat voor één. Twee topbanen, lekker sfeertje en wedstijd met een uitslag om u tegen te zeggen!

In eerste instantie was het de bedoeling dat ik (Erwin Visser, red.) er vanaf het begin af aan bij zou zijn en zou overnachten in de camper van mijn ouders, helaas gooit mijn maag de afgelopen tijd wat roet in het eten en heb er dus bewust voor gekozen om alleen de truck klassen op de foto te zetten. Achteraf een goed plan want de zondag er na was ik wel brak. Normaal doe ik de deur dicht zeg maar dus het is wel een paar stappen terug.

Om 17:00 was het zover en de eerste truck ging voor de sleepwagen. Wegens wat veranderingen in het regelement lagere trekooghoogte en volgend jaar gaat er weer gewicht vanaf was het de eerste runs zoeken. Maar daarna had de hyroslee (basrijs) een mooie afstelling en konden alle trucks aanhaken. Na de eerste doorkomst waren er een paar teams die de 100 meter niet haalde en mochten voor de 2e keer aanhaken om alsnog een poging te doen.

In de tussentijd waren er wat afvallers door mechanische problemen en dat zorgde wel voor de nodige spectaculaire foto’s.

Het was tijd voor de 2e ronde hierbij viel ongeveer de helft van de overgebleven trucks af en kwam er een superfinale van 7 trucks. Een gemengd veld van de grote jongens de opgeliterde blokken zeg maar van 18,5 Liter en een paar aangepaste blokken met de originele inhoud nog. Een goed uur later resulteerde dit tot een eindstand die niemand verwacht had. Iveco Schouten kwam met hun cursor 13 Liter het verst en daaronder 2 geweldenaren met 18 liter blokken opgevolgd door nummer 4 Rocking Horse jr waar ook nog gewoon de oude vertrouwde 16 Liter van Scania inzit. Een heel spectaculaire avond dus en een mooie seizoenopener die Velddriel op de kaart gezet hebben als een mooie wedstrijd!

Ga er van uit dat ik er volgend jaar wel gewoon ben met camper om een weekendje over te staan. Maar voorlopig is het VTN Truckpulling seizoen los en we hebben een mooie agenda om weer mooie plaatjes te maken.

Hier staat het volledige verslag en meerdere foto’s. Tot de volgende. Maar ik geloof dat er tussendoor ook nog wat nieuwe vrachtwagens geleverd gaan worden 📷
Tekst en foto’s Erwin Visser. Meer truckpulling kun je hier vinden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *