Een bestelbus van Glas: de Goggomobil Transporter


Op de Internationale Fahrrad- und Motorrad-Ausstellung (de IAA voor tweewielers, even kort door de bocht) van 1956 in Frankfurt werd de Goggomobil Transporter aan het publiek getoond.
Goggomobil Transporter
Bestelwagens werden in de periode van snelle economische groei in het na-oorlogse West-Duitsland erg belangrijk. Deze hadden vergelijkbare randvoorwaarden als dwergauto’s: praktisch, klein en goedkoop zijn is belangrijk. Hans Glas GmbH bouwde al Goggomobil dwergauto’s en ging nu dus ook transporters op dezelfde basis bouwen. Dit op aanraden van de Deutsche Post. Die waren dan ook de grootste klant: van de 3.667 tussen 1957 en 1965 gebouwde Gogomobil Transporters gingen er 2.000 direct naar de post.
Goggomobil Transporter
Het busje was uitgerust met een 392 cc tweetakt motor. Deze leverde 20 pk en sleepte het koddige karretje naar een maximum snelheid van 75 kilometer per uur. Het exemplaar uit dit artikel is bij PS Speicher te bewonderen.
Goggomobil Transporter

Goggomobil Transporter

Goggomobil Transporter

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *