Renault Safrane: groot, Frans en beperkt succes deel zoveel


De Renault Safrane was tussen 1992 en 2000 het topmodel van Renault. Hij volgde op dat vlak de Renault 25 op en was dus min of meer de voorganger van de Vel Satis. En net als die twee modellen was de Safrane ook geen groot succes qua verkoopaantallen. Samen met de Safrane kwam Renault in 1992 ook met het destijds nieuwe logo. Nog steeds een wybertje, maar nu een gladdere variant. Daar waar de Duitse concurrenten steevast een kont hebben, heeft de Safrane een enorme achterklep, graag vijfde deur genoemd. Persoonlijk vond ik het in de jaren ’90 al jammer dat je de Safrane zo weinig zag, anno nu lijkt hij wel helemaal uitgestorven. Het witte exemplaar in deze blog fotografeerde ik februari 2009. De 2.2 dT RTE Alizé is in 1998 gebouwd en 12 januari 1999 op kenteken gekomen. Vijftien januari 2011 is hij helaas aan de demontage’hamer’ ten prooi gevallen.

Op 21 mei 2022 kwam ik onderstaand Franse exemplaar op de Nürburgring Boulevard tegen.


No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *