Erwin Visser bij truckpull Erichem 2022

Vorige week besloot ik (Erwin Visser, red.) de stoute schoenen aan te doen en aan de Organisatie ven Trekkertrek Erichem een berichtje te sturen om langs de baan foto’s te mogen maken. Dan zullen jullie denken maar je kan toch gewoon langs de baan want dat doe je bij de Vtn ook altijd. Dat klopt maar er zijn meerdere organisaties in Nederland en daar is de Ntto er ook van. De bekende van de televisie voor de pulling geïnteresseerde en de grootste van het land met vele klassen. Waaronder ook de Trucks en dat zijn net wat andere dan de Vtn en ook net wat andere regelementen.

Na het mailtje kreeg ik al snel bericht van de organisatie en dat ik me mocht melden bij de tent van de Ntto langs de baan, aangezien het een rustige vrijdag was, was ik er op tijd en melde mij ik. Veel bekende gezichten onder de tent en die kende mij ook. Dus eigenlijk verliep het heel vlot. Na een paar uur buurten in park ferme bij de teams die ik al een poos niet gezien had.

Rond 8 ging de eerste klasse de baan op de Standaard Xl en daar werden een paar mooie runs verreden. Ondertussen was de sportklasse aan de gang en ging de zon langzaam onder en gingen de lampen langs de baan aan. Wel een momentje tussendoor wat wel even opletten was. De dappere kleine Daf van Bos sloeg op hol en moest helaas via de noodstop uitgeschakeld worden. Later bleek de motor een piek van 4500 toeren gemaakt te hebben. Reglementair mogen ze maar max 2500 toeren maken.

Na een mooie finale kwamen de Supersport trucks de baan op. Dit was een finale waar lang van gedroomd was. Wat een finale echt gaaf om daar bij geweest te zijn. De teams hebben niet stil gezeten en na de finale kwam een superfinale die echt letterlijk scherp op een lijntje gereden werd. Na een mooie avond ben ik nog even wat na wezen praten langs de baan. Later ben ik naar huis gegaan om de camera leeg te maken en de foto’s online te zetten.

Hierbij mijn dank aan Truck en Tracktorpulling Erichem en de Ntto om dit te mogen. Ondertussen is mijn volgende aanvraag ook goedgekeurd en dat wordt Staphorst weer een avondje Ntto trucks. Maar eerst vrijdag naar Nederhement voor een avond Vtn supersport trucks. De uitslagen en filmpjes zijn op ntto.nl en truckpulling.nl te vinden.

Meer pullingblogs kun je hier vinden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *