6×6 met eigen GINAF chassis voor TTO uit Tilburg

De GINAF X6 3335 S 6×6 uit dit artikel is deze week uit productie van GINAF in Veenendaal gereed gemeld. Deze truck is opgebouwd op basis van een eigen GINAF chassisraam (dus geen DAF basis!) met verlaagde achterzijde. Het chassis is voorzien van versterkingsstrips aan de boven- en onderzijde. De aandrijflijn bestaat uit een DAF MX 13 motor met 483pk, een automatisch schakelende ZF Traxon 16-versnellingsbak en een ZF VG 2700 verdeelbak. Ook de cabine komt, zoals we van de X6 gewend zijn, bij DAF vandaan.

De mechanisch aangedreven vooras heeft een capaciteit van 14 ton, en de twee aangedreven achterassen hebben een capaciteit van elk 16 ton. Het wettelijk GVW is 34.500 kg, verdeeld over 11.500 kg op elk van de drie assen. Er is dus een flinke technische reserve aanwezig, die naast de openbare weg ongetwijfeld benut zal worden. De truck zal door Truckland Tilburg afgeleverd worden aan stadsgenoot TTO Sloop & Infra. Maar eerst mag VDL nog even aan het werk om er een containersysteem op te bouwen.

Foto’s en informatie met dank aan GINAF. Meer over dit Nederlandse truckmerk lezen kan hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *