Made in Oude Pekela: DOP heftrucks

DOP heftruck
Garage Dijkhuizen uit Oude Pekela bestaat al ontzettend lang en heeft in die periode van alles gebouwd. Lees vooral Transmobiel 129 om hier meer over te weten te komen. Vierde generatie van het bedrijf, Henk Jan Dijkhuizen, verzamelt producten uit het verleden van het bedrijf. Eén van de pronkstukken uit zijn verzameling had hij in 2010 meegenomen naar de Transmobiel jubileumshow in Stroe. Dat was deze tweetons heftruck, in 1963 nieuw geleverd aan betonfabriek Zwikker in Meppel, waar hij tot 1980 dienst deed. Hij is volledig origineel en werkend. De DOP staat op versmalde en gereviseerde assen afkomstig van ‘CMP’ legertrucks uit de Tweede Wereldoorlog, de Canadese stompkoppen. De 18 pk sterke luchtgekoelde tweecilinder Deutz motor is gekoppeld aan een ZF versnellingsbak. Het eigen gewicht is 2,9 ton, hij kan lasten tot 260 centimeter hoog wegzetten.
DOP heftruck

One Response

  1. Jan Clevering 16 juni 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *