RAM: het truckmerk uit Rotterdam

Mercedes-Benz Actros MP4
Dat de bedrijfswagenafdeling van Dodge tegenwoordig Ram heet, dat weten de meeste mensen wel. Maar wist jij dat er ook een Nederlandse truckfabriek is geweest die RAM heette? De heer R.A. Mimiasie begon vlak na het eind van de Tweede Wereldoorlog met het verbouwen van afgedankte legertrucks, net als bijvoorbeeld Terberg en Van Ginkel. Net als in Benschop en Ederveen werd ook in Rotterdam op een gegeven moment overgestapt op de ‘REO’ trucks. Deze werden voorzien van een DAF dieselmotor en Netam kipper. Vanaf 1967 ging dat door een wetswijziging onder eigen naam. Er werden in de loop van de tijd diverse motoren en cabines gebruikt. Denk hierbij aan DAF, MAN en Saviem. In 1977 werd Mimiasie MAN-dealer voor Rotterdam, waarna in 1982 het laatste exemplaar werd gebouwd. Er is nog een handje vol bewaard gebleven, maar ik had er nog nooit één in het echt gezien. Tot ik deze op het Truckstar Festival van 2022 goed verstopt op een oplegger van M.J. van Riel zag staan. Voor mij absoluut één van de hoogtepunten van dit festival!
Ram onbekend/overigNooteboom opleggerRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overigRam onbekend/overig

8 Comments

  1. Roy Kerkhof 7 augustus 2022 Reply
  2. René sloof 7 augustus 2022 Reply
  3. Piet kuijpers 7 augustus 2022 Reply
    • Alex Miedema 10 augustus 2022 Reply
  4. Piet kuijpers 7 augustus 2022 Reply
  5. Ron van Meeteren 11 augustus 2022 Reply
  6. matthijs 5 december 2022 Reply
    • Alex Miedema 5 december 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *