Mooi vol veld: 44 deelnemers voor truckpulling Hoogblokland 2022

Tekst en foto’s Erwin Visser.

Een tijdje terug kwam het bericht van de organisatie van Tractorpulling Hoogblokland of ze 1 van mijn foto’s mochten gebruiken.
Uiteraard geen probleem omdat ik er aardig wat van de organisatie ken en het al jaren de ultieme truckpulling avond is. De foto kwam regelmatig in de media voorbij en ook op vlaggen en dergelijke langs de omgeving in Hoogblokland.

Ik kwam er van de week al langs toen ik voor team van Donselaar hun nokkenas heb opgehaald in België helaas was dit 1 van de teams die door schades en niet vlot doorlopende leveringen en materiaal niet op tijd terug te hebben om op de baan te verschijnen. Afhankelijk stonden er 55 trucks uit 2 competities en 5 klassen op de planning uiteindelijk hebben er zo’n 44 aangehaakt voor beide sleepwagens.

Ik ben vrijdag op tijd die kant op gegaan omdat team Verspui daar elk jaar een eigen plekje hebben langs de baan waar ze hun klanten en sponsoren verwelkomen.

Toen ik onderweg was had ik een grote regenbui onderweg en ik had gehoopt dat hij bij ons in de regio was gebleven. Maar helaas een uur naar aankomst konden we weer schuilen.

De organisatie heeft snel de eerste baan afgesloten met zeil om het water te weren. Klei en water is niet zo’n hele goede combinatie.
Na een goed uur gingen de banen weer open. Na bandreparatie werd besloten om 2 klassen te laten vervallen van de standaard tractoren om alsnog na de vertraging met de eerste trucks rond 20:00 voor de sleepwagens te staan.

Met een kleine uitloop is dit gelukt. Waarna er een paar mooie runs volgde, maar helaas een goed 1,5 a 2 uur verder ging de hemel weer open en werd met geweld de banen weer dicht gelegd.

Bijna alle vtn trucks hadden hun kwalificatieronde gehad en bij de ntto stond de laatste klasse klaar om aan te haken.

De banen gingen nogmaals dicht het was gelukkig een minder ergere bui dan die daarvoor.

Waar je eigenlijk ging verwachten dat het niet meer ging gebeuren hebben de organisatie en vrijwilligers nog een tandje bij gezet. Er werd weer een laag van de baan afgeschraapt en een half uur laten stonden de banen er verassend goed bij weer.

Bij de vtn werden de kwalificaties afgemaakt en bij de ntto werd gestart met de supersport klasse.

Beide maximaal geladen banen dus.

Bij de vtn is na de kwalificatie op floating finish overgegaan omdat dat de meeste trucks waren. Dat komt neer dat iedereen weer met dezelfde sleepwagen afstelling rijdt over de volledige baan lengte 120 M in plaats van 100 M

En wie het verst komt die wint. Bij de ntto was het kwalificeren wie de full pull haalt gaat de finale in en de overgebleven rijden nog een keer tegenover elkaar.

De planning liep dus uit maar dat maakt op zo’n avond niet uit een enorm spektakel en veel pulbliek die ondanks het weer zijn blijven kijken.

Na beide finales was het nog lang gezellig bij Verspui met veel bekenden en andere teams. We werden letterlijk om 2:30 het terrein afgeblazen door de vrijwilligers en bedrijven die het terrein weer klaar maakte voor een paar uur later voor een dag tractoren uit de farmstock.

De uitslagen zijn

Vtn 5 ton Supersport:

1 Little Rocket
2 Mantrol Power

Vtn 8,5 Supersport:

1 Madman Next Generation
2 De Hulk
3 Vaku Puller

Ntto Standaard Xl:

1 Little Rumble
2 Black Fiber
3 Bramos Repair

Ntto Sport Trucks:

1 Shave Power
2 P Bos Veevoeders
3 Ny Titan Volvo van Dijk

Ntto Supersport trucks:

1 Rhino Rocket
2 Dark Tornado
3 Van Vlastuin Agro

De verslagen en uitslagen zijn te lezen en te zien op truckpulling.nl ntto.nl en abcuitslagen.nl

Bij deze de organisatie bedankt voor een avond die weer super was ondanks de regen tegenslagen en team Verspui bedankt voor de gastvrijheid.

Met nog een maand te gaan en 4 wedstrijden is het spannend voor beide competities en gaan we zien wie de sterkste is in 2022.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *