Nieuwe Tekno modellen week 38 2022

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te bestellen.


Geoff Gilbert.


Thomas van den Abeele.


Wolter Koops Scania.


Wolter Koops Actros.

Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden:

Tekno Event.


P.I.E.

Van Rijn.Sarantos.

Maar het interessantste nieuws stond niet in de wekelijkse mailing, maar op de IAA. De tekst van het persbericht komt van Tekno.

Tekno onthult DAF XD in miniatuur tijdens IAA 2022 te Hannover

DAF Trucks (hierna: DAF) heeft op de IAA Transportation 2022 haar nieuwe generatie distributietrucks gelanceerd. Na het overweldigende succes van de nieuwe XF, XG en XG+ is het nu de beurt aan de XD om een nieuwe standaard te zetten in de distributiesector. En, zoals niemand ontgaan zal zijn, is de DAF XD uitgeroepen tot Truck of the Year 2023!

Tegelijkertijd met DAF onthult Tekno Collectables (hierna: Tekno) op de IAA Transportation 2022 in Hannover de nieuwe XD, maar dan in miniatuur. Tekno is trots dat zij – naast de XF, XG en XG+ – nu ook de XD in schaal 1:50 heeft mogen ontwikkelen.

DAF XD: Start the Future
De XD zal de opvolger worden van de CF. De lagere cabine maakt dat slechts twee instaptreden nodig zijn. De aerodynamische vormgeving zorgt niet alleen voor minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot, maar ook voor een riante binnenruimte.

Twee speciale introductiemodellen zijn geproduceerd. Beide modellen zijn uitgerust met camera’s en zijn gespoten in de opvallende introductiekleur. Op de bakken is het fraaie design te zien inclusief de welbekende slogan ‘Start the future’.

• 6×2 bakwagen (XD-D) met koelopbouw bevat een dagcabine, welke is uitgerust met een extra raam aan de passagierszijde (Kerb View Window).
• 4×2 trekker (XD-SH) is voorzien van een slaapcabine met een hoog dak. Een 2-assige gesloten oplegger is hierachter gekoppeld.

Nauwe samenwerking tussen DAF en Tekno voor levensecht resultaat
De miniaturen (op schaal 1:50) zijn aan de hand van de originele CAD-bestanden 3D-gemodelleerd. Na een aantal proefmodellen zijn alle onderdelen gefinetuned. De kleuren en striping zijn met behulp van gedetailleerde werktekeningen nauwkeurig op de modellen aangebracht. Gedurende het hele proces is nauw contact geweest tussen Tekno en DAF om tot een levensecht miniatuurmodel te komen. Het resultaat? Een prachtig miniatuurmodel dat tot in het kleinste detail klopt met de werkelijkheid.


Verzamelaars opgelet!
De prijswinnende miniatuurmodellen zijn vanaf heden te bestellen bij de DAF shop of bij uw DAF dealer. Zodra de eerste transportbedrijven de weg op gaan met de DAF XD, zal Tekno Models deze uiteraard ook als schaalmodel uitbrengen. Ook de modelbouwers kunnen hun hart ophalen aan de bouwkits van Tekno Parts die zullen volgen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Tekno.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *