Erwin Visser bij NTTO’s Nederlands Kampioenschap Truckpulling in Ysselsteyn

Erwin Visser: “23-09-22 was het zover het Nk van de Ntto in Ysselsteyn. Heel het jaar hebben de deelnemers de tijd om zich te kwalificeren voor het NK.
Na dat de competitie verreden is komt er de laatste jaren een Nk achteraan.
De sectie kampioenen zijn in principe op punten al bekend die prijs heb je al te pakken en is bij de laatste wedstrijd al bekend.
Maar als je geselecteerd bent voor het Nederlands kampioenschap kun je alsnog Nederlands kampioen worden. Dus als de 1e in de competitie vaalt en de laatste heeft een goede dag mag deze de titel Nederlands kampioen dragen…
Maar dat was dat halverwege het seizoen werd bekend waar er gereden ging worden, en ik had in die tussentijd de organisatie gemaild of ik foto’s mocht maken langs de baan.
Dat was geen probleem. Het enige probleem was de afstand en de starttijd. Om 17:00 ging de eerste truck voor de sleepwagen en Ysselsteyn is vanaf mijn huis toch zeker 1,5 uur rijden en dat op een vrijdagmiddag! dus maar eerder weg van werk.
Me om 15:30 gemeld te hebben en een bakkie koffie of 2 gedaan te hebben ging de wedstrijd om 17:00 los.
Het Nk is net wat anders dan op de reguliere wedstrijden. Zo heb je 2x de kans om je te kwalificeren voor de finale. Bij de Ntto is dit normaal 1 keer. Bij de Vtn is dit dan weer de standaardprocedure.
Maar we gaan los op een mooie taaie baan en een mooie sleepwagen afstelling beloofde dit een mooie avond te worden. En dat werd het!!
Met af en toe wat lichte spetters verliep alles goed.
Alleen met de finale van de supersport trucks werd besloten floating finish te rijden aangezien tegen die tijd wel een behoorlijk bak water verwacht werd.
En dan klopte om 22:15 ging de laatste truck van de baan af en waren de Nederlands kampioenen bekend! Een mooie avond. Het Nk blijft toch een speciale avond waar net iets meer mag dan normaal.
Vandaag (1 oktober) wordt de finale van de Vtn in Boerdonk verreden en dan zit het mooie volle pull seizoen van 2022 er weer op.

De uitslagen:
Standaard Xl
1 Little Rumble
2 Black Fiber
3 Scania P92

Sport Trucks:
1 Dark Rumble
2 Shave Power
3 iron Man

Supersport Trucks:
1 IVS Rhino Rocket
2 Volvo Fh16 Harskamp
3 Van Vlastuin Agro”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *