Met een tweekoppig monster naar Mont Saint-Michel – Arnold Tamminga

Bij ons (familie Tamminga, red.) bezoek aan Mont Saint-Michel viel ons nog iets aparts op: de pendelbussen met de naam ‘Passeur’. Ze rijden tussen het grote parkeerterrein over de dam en brug tot 350 meter van de toegangspoort. Nadat iedereen is uitgestapt, stapt ook de chauffeur uit en loopt naar de cabine aan de andere zijde van de bus en rijdt de bus naar de andere kant van de weg, waar de terughalte is. Bij het parkeerterrein zijn een aantal insteekhavens (al een soort kopstation) waar de bus vooruit inrijd. En waar de chauffeur na een paar minuten en een korte wandeling, weer vooruit wegrijdt…


Tekst en foto’s Arnold Tamminga.

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *