De AT-T bestaat echt! En de Russen houden je er mee in de gaten

Malyschew AT-T
De AT-T kennen we vooral van Star Wars. Of nou ja, ‘we’, persoonlijk vind ik niet zo veel aan deze filmtriologie-triologie. Maar wist je dat er ook een real life AT-T bestaat? Dat is een door Malyschew (Duitse spelling) in Charkov (destijds Sovjet-Unie, nu Oekraïne) ontwikkelde en gebouwde artillerietrekker. In het Vojenské historické múzeum Piešťany (Slowaaks militair museum) is hij in de P-40 uitvoering in de collectie opgenomen. Daar draagt hij een radar-systeem. Het basisvoertuig baseert zich op de (ook door Malyschew gebouwde) T-54 tank. Cabine en snuitje kennen we van de ZIS-150 en ZIL-164 trucks. Een heel apart geheel…
Malyschew AT-T
Malyschew AT-TMalyschew AT-TMalyschew AT-T

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *