Het digitaal museum: Diamond REO

Diamond REO C114
Diamond REO Trucks was een Amerikaanse vrachtwagenfabrikant. In 1967 werden Diamond T en REO Trucks samengevoegd tot de Diamond REO Trucks als divisie van de White Motor Corporation. REO dateerde uit 1904 toen Ransom Eli Olds, eerder al oprichter van Oldsmobile, onder deze naam auto’s begon te bouwen. Diamond T dateerde uit 1905 toen C.A. Tilt voertuigen begon te bouwen. In 1971, kocht Francis L. Cappaert uit Birmingham in Alabama(USA), Diamond REO van White en vormde een onafhankelijk bedrijf genaamd Diamond REO Trucks Inc. Meestal werden Cummins NTC- 335, NTC-350, NTA-370 en Detroit Diesel 12V-71N-motoren gebruikt. Ondanks nieuwe model introducties en een uitstekende reputatie werd Diamond REO op 6 december 1974 failliet verklaard. Een jaar later kochten Loyal Osterlund en partner Ray Houseal de rechten op van Diamond REO vrachtwagens. Het alleen het model C-116 Giant werd in productie voortgezet, standaard met de Cummins NTC-290 dieselmotor uitgevoerd. Het bedrijf bleef tot 1995 jaarlijks ongeveer 150 Klasse 8-vrachtwagens bouwen, allemaal als Diamond Vehicle Solutions LLC. Daarna was er het einde van een fijn merk vrachtauto’s.
Diamond REO Royale
Tekst: Joris Smits.
Foto’s Jos Gijsbers.
Diamond REO C114

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *