Ruud Erven begint voor zichzelf met een DAF XG bergingswagen


Hij is nog niet helemaal af, maar was wel al te zien op het Mega Trucks Festival: de DAF XG bergingstruck van Ruud Erven!

De truck wordt geleverd door DAF-dealer Van Tilburg-Bastianen, de DGT 16.000L bergingsinstallatie is geleverd door de Groot. De gehele opbouw, montage, en de kasten zijn verzorgd door HSM Utrecht.

Ruud begon zijn carrière bij Johan van der Zand (de striping is ook duidelijk een eerbetoon aan hem), waar hij niet alleen bergingschauffeur was, maar hij ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het uitbreiden van het bestaande netwerk van bergingsbedrijven door heel Europa.

Samen met Johan heeft Ruud ook flink meegeholpen met het ontwikkelen van het bekende VDZ-systeem. Dit systeem maakt het aankoppelen van een gestrande vrachtwagen een stuk eenvoudiger, wat op haar beurt weer een flinke tijdswinst oplevert.

Vanaf begin 2023 is het dan tijd voor zelfstandigheid voor de sympathieke specialist. Met de afgelopen decennia opgedane kennis en ervaringen zijn er veel contacten gelegd met collega bedrijven, zodat er internationaal een 24-uurs service aangeboden kan worden aan vervoerders, garages, verzekeraars en uiteraard collega bergingsbedrijven.

Ruud, heel veel succes met dit mooie nieuwe avontuur!


Tekst: Alex Miedema.
Foto’s: Familie Tamminga.
Informatie: Johan van der Zand.

2 Comments

  1. Lucas Ensing 18 december 2022 Reply
  2. Jan van de Waterbeemd 23 december 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *