Zebra op reis, dag 13: Ljubljana – Bistra – Bled – Ljubljana (SLO)


We beginnen vandaag (1 december 2022) in Ljubljana, dus ook dit keer weer begeleidende muziek van Laibach er bij! Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt besluit ik de dag ook weer in deze stad te eindigen, dus mijn kamer met een dag verlengd. Vanochtend ging het eerst naar het Nationaal Technisch Museum in Bistra, bij Vrhnika, niet ver buiten Ljubljana. Erg mooi, en tien keer zo groot dan ik dacht! Krijgt uiteraard een eigen artikel, net al een aantal van de pronkstukken aldaar. Tweede locatie was Bled, na een tip van collega Eveline. Door haar schoonheid best een toeristenmagneet, maar zo ver buiten het seizoen waren die er niet veel en kon ik in alle rust van al dit moois genieten.

De SLK is echt heel klein…

Buurpoes.


IMT bosbouwtractor.

Recycling is leuk!Alvast een piepklein voorproefje van het Nationaal Technisch Museum, eigenlijk een verzameling van meerdere kleine themamusea in een voormalig klooster.


Leuk kenteken.

Als de eigenaar van deze dikke BMW Putin ooit een keer tegen komt kan hij lopend verder.Morgenochtend is er sneeuw voorspeld. Mooi decor voor een stadswandeling? Daarna naar Maribor, eens een rondje om de TAM fabrieken heen rijden, waar ik in een vorige carrière heel wat deuren voor vliegveldbussen naar toe heb gestuurd samen met mijn Ventura collega’s.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *