Chery Tiggo 8: een grote auto met een kleine motor


In de nacht van 28 op 29 november 2022 verbleef ik in een hotel in Makarska (Kroatië). Ik was niet de enige gast (al scheelde dat niet veel), er was ook een Russisch gezin(regio Sint Petersburg) met een Chery Tiggo 8. Het eerste wat me aan die auto opviel was het enorme formaat. Wat lijkt mijn sterretje dan klein hier naast!

Opvallend genoeg zijn de toegepaste motoren een stuk minder groot. Er is keuze uit een 1,5 liter hybride motor en benzine motoren van 1,6 en 2 liter. Op motorinhoud overklast mijn SLK met 2,3 liter zijn hotelparkeerplaatsbuurman dus sowieso. Had ik niet verwacht!

De Chery Tiggo reeks is een serie SUV’s van het Chinese merk. Het begon als zelfstandig merk (opmerkelijk genoeg met de 3 als eerste telg), maar werd al snel onder de vleugels van Chery geschoven.

De Chery Tiggo 8 is op de Beijing Motor Show van 2018 geïntroduceerd. Hij is boven de iets kleinere Tiggo 7 gepositioneerd. In oktober 2020 volgde de Tiggo 8 Plus, in mei 2022 de Tiggo 8 Pro.

De auto is 470 cm lang, 186 cm breed en 174,6 cm hoog, bij een wielbasis van 270 cm. De door Charles Chen ontworpen auto heeft drie zitrijen.

Er zijn meerdere fabrieken die de Chery Tiggo 8 bouwen. In Wuhu en Anwui in China, Anápolis in Brazilië en Bekasi in Indonesië. Daarnaast bouwt Ghandhara Nissan het model in Pakistan. In Iran wordt de auto verkocht als Fownix Tiggo 8 Pro, in Australië noemen ze hem Gemini Tiggo 8 Pro.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *