Chevrolet Alero: stiekem de laatste Oldsmobile


In 1998 presenteerde Oldsmobile de Alero, welke tot 2004 in productie zou blijven in haar fabriek te Lansing (Michigan, USA). Het zou het laatste model van Oldsmobile blijken. Van 1999 tot en met 2001 werd hij ook in Europa en Israël verkocht, maar dan onder de naam Chevrolet Alero. Dit is de meeste luie manier van badge enigineering ooit geweest: omdat Europeanen het Oldsmobile logo toch niet herkennen, bleef dat gewoon op de neus zitten. Wat Chevrolet plakletters op de kont vond General Motors meer dan genoeg moeite. Enkel de sedan-versie maakte de Atlantische oversteek. De Alero werd bij ons opgevolgd door een Daewoo die we als Chevrolet Epica leerden kennen.

De Chevrolet Alero op de foto’s in deze blog is op 2 januari 2002 op kenteken gekomen en dus van bouwjaar 2001. Van de 12 eigenaren waren er slechts vier particulier. Hij is dus heel wat tussen bedrijven heen en weer geschoven voor hij op dierendag 2013 op de sloop belandde.

Op 27 februari 2023 maakte ik een proefrit in onderstaande Alero. Helaas was het niet helemaal wat ik zocht, maar wat een fijne auto is het!

One Response

  1. Jan 6 augustus 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *