Allereerste Volvo FE Electric voor Clean Mat Truckverhuur

Clean Mat Truckverhuur B.V., actief in de verhuur van reinigingsvoertuigen voor de afvalbranche, neemt de eerste 376 kWh Volvo FE Electric 6×2 huisvuilwagen in gebruik. De truck beleeft zijn primeur tijdens de ReinigingsDemoDagen.
Volvo FE electric
De allereerste Volvo FE Electric 6×2 NLA huisvuilwagen van Clean Mat Truckverhuur is uitgerust met twee krachtige elektromotoren en een door Volvo ontwikkelde 2-versnellingsbak. Vier nieuwe 94 kWh-accupakketten resulteren in een totaalcapaciteit van 376 kWh aan boord. Clean Mat Truckverhuur richt zich op de toekomst en heeft twee van deze chassis aangeschaft.

Stillere en emissievrije afvalinzameling
Voor deze specifieke Volvo is gekozen vanwege de technische mogelijkheden, waarbij een e-PTO en een 21 m3 Geesink GPM4 Combi Split-opbouw met achterlader zijn gecombineerd. Het maakt stillere en emissievrije afvalinzameling in smalle straten en drukke centra mogelijk. De truck heeft een luchtgeveerde vooras en is speciaal voor deze inzet voorzien van een derde stoel. Een Diftar-registratiesysteem, camera’s rondom en een ruime comfortcabine met een lage instap voor gemakkelijk in- en uitstappen van de chauffeur, maken dit de ideale elektrische huisvuilwagen voor onder andere binnenstedelijke inzameling.

Een volledige inzameldag zonder tussentijds bijladen
Met de introductie van deze eerste Volvo FE Electric huisvuilwagen wordt een belangrijke stap gezet in de transitie naar elektrisch transport in de afvalbranche. “Deze milieuvriendelijke truck combineert efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met een indrukwekkende accucapaciteit van 376 kWh streven we ernaar om een volledige inzameldag zonder tussentijds opladen te kunnen voltooien”, zegt Martin Roos, Hoofd afdeling Verhuur bij Clean Mat.

Succesvol door nauwe samenwerking
De langdurige en sterke relatie tussen Clean Mat Truckverhuur, Harbers Trucks en Volvo Trucks, zowel op het gebied van verkoop als aftersales, heeft geleid tot meer dan 100 verkochte Volvo-trucks in de afgelopen jaren. “Tijdens het aankooptraject van deze Volvo FE Electric huisvuilwagen was het opvallend hoeveel overeenkomsten er waren met de aanschaf van een dieselvoertuig. De overstap naar elektrisch was wel spannend, maar is succesvol gemaakt door de nauwe onderlinge samenwerking met alle betrokkenen”, zegt Martin Roos. “De korte communicatielijnen en uitwisseling van informatie, heeft geresulteerd in dit prachtige eindresultaat”.

Over Clean Mat Group
Clean Mat Group is de grootste organisatie in Europa op het gebied van verhuur en verkoop van reinigingsvoertuigen. Met een divers aanbod, waaronder huisvuilwagens, kolkenzuigers, containerwagens en veegmachines, biedt het op maat gemaakte oplossingen voor specifieke behoeften. De onderneming, met kernwaarden: maatschappelijke betrokkenheid, hoge kwaliteit, flexibiliteit, maatwerk en betrouwbaarheid, heeft ruim 850 eenheden, waarvan zo’n 300 bestemd zijn voor de verhuur.

Tekst: Volvo Trucks Nederland

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *