Hilversum on Wheels 2023 – René Henkes

Op de eerste zondag van juni, vond de tweede editie van het klassiekerevenement “Hilversum on Wheels” plaats.
Nadat het oorspronkelijk in 2019 voor het eerst zou plaatsvinden, en mede door Corona moest worden uitgesteld, vond de eerste editie pas in 2022 plaats. Het was meteen een schot in de spreekwoordelijke roos! Niet alleen was er het enthousiasme bij de organisatie, maar ook pers en publiek waren lovend na de eerste editie.
Op zondag 4 juni 2023 was het dus tijd voor de tweede editie. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een prachtige dag van te maken. De inschrijving liet al ruim van tevoren zien dat de Markt in hartje centrum zeer goed gevuld zou worden.
Rond 10.00 uur ’s ochtends werden de deelnemers verwacht. Er bestond daarna de mogelijkheid om deel te nemen aan een puzzelrit door het Gooi. Deze was zo uitgezet dat rond 12.00 uur iedereen weer terug was in Hilversum waarvan af 12.00 uur ’s middags het statische evenement plaatsvond.
Dit jaar was er extra aandacht voor voertuigen in de volgende categorieën:

Brandweervoertuigen (De Hilversumse Ford ladderwagen wordt 75 jaar)
Spijker, het merk waarvan de roots in Hilversum liggen
Hilversum Omroepstad met omroep gerelateerde voertuigen
Heden & Verleden, klassiekers en toekomstige klassiekers anno nu

Mede vanwege het thema “Hilversum Omroepstad” kon het natuurlijk niet anders dan dat ik (René) aanwezig was. Deel uitmakend van de ploeg rondom de NOS Mercedes Benz LP uit 1971 van Michael Wesseling,, kon ik daar natuurlijk niet ontbreken. Maar uiteraard was er ook gelegenheid om een rondje te maken langs alle voertuigen die stonden opgesteld. Een deel daarvan vind je hieronder.
Volgend jaar, op de eerste zondag van juni, is de derde editie van dit leuke evenement. Alle informatie vind je op hilversumonwheels.nl
Volvo F86Scania L81Scania L141Onbekend OnbekendCadillac FleetwoodCadillac FleetwoodCadillac FleetwoodJeep CJ7Ford OnbekendFord OnbekendDodge onbekend/overigBuick onbekend/overigVW kever (typ 1)Fiat 238Renault GoeletteGMC DUKW-353 (Duck)Stutz onbekend/overigMercedes-Benz LAP(K)Mazda onbekend/overigREO M35REO M35Fiat OnbekendFord OnbekendFord OnbekendMercedes-Benz LPRenault MasterLincoln onbekend/overigFord V8Mercedes-Benz overig/onbekendDAF 1300Onbekend OnbekendDodge onbekend/overigDodge onbekend/overigFordson OnbekendDatsun onbekend/overigDatsun onbekend/overigFord GalaxyFiat OnbekendAustin 3KBN
Tekst en foto’s René Henkes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *