Van deze AGM Ford Fiesta Fly zijn er slechts vier gebouwd


Deze opvallende gele Ford Fiësta had ik al ruim een jaar op de radar, maar nu had ik eindelijk eens tijd, ruimte én mijn camera bij me toen ik hem tegen kwam, zelf ook open rijdend zoals op de achtergrond te zien is. Erg leuk!

Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar volgens de rdw is de auto uit 1984 een Ford Fiesta Fly.

Via amklassiek kwam ik er achter dat de Ford Fiesta Fly oorspronkelijk een creatie is van Crayford Auto Development Ltd. uit Groot-Brittannië, die diverse auto’s tot cabrio omtoverde. In 1984 werden de rechten van het model verkocht aan het Nederlandse AGM, die er vier bouwde.

4 Comments

  1. David Matthews 6 juli 2023 Reply
    • Alex Miedema 6 juli 2023 Reply
  2. Henry Serne 10 december 2023 Reply
    • Alex Miedema 10 december 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *