De Chery QQ is géén Daewoo Matiz


…maar hij lijkt er wel verrekte veel op. Uit de tijd dat Chinese bedrijven nog auto’s kopieerden, al dan niet met toestemming van het voorbeeld. April 2023 gespot in Agadir (Marokko). Voor wie zich afvraagt, hoe zou het er uit zien als deze auto met het beroemde Sisi busje een kind zou maken? ZO!

Voorheen bouwde het moederbedrijf van Chery ook de Chevrolet Spark, wat de Chinese naam van de Daewoo Matiz is. GM vond dat de auto wel erg veel op de Matiz lijkt en spande een rechtszaak aan. Chery vond het (uiteraard) wel meevallen. Maar de motorkap en deuren zijn onderling uitwisselbaar.. Tsja. Niet zo netjes, kopiëren zonder toestemming.

Naast Chery QQ luistert dit beestje naar meer namen: Chery QQ3, Chery IQ (Chili), Chery Sweet (Rusland), MVM 110 (Iran), Miles ZX50S (USA), United Alpha (Pakistan), Ruitesi Q1 en Ruitesi Q2. Maar dus níét naar Daewoo Matiz. Echt niet!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *