Canadese Lincoln MKS gespot in Leeuwarden


Toen mijn vriendin in juli 2023 in het Eurohotel in Leeuwarden logeerde, was ze uiteraard niet de enige gast daar. Van iets verder was de eigenaar van deze Lincoln MKS gekomen, uit Canada! Ze zullen wel gedacht hebben, beter de eigen auto meenemen dan een Kia Picanto huren.

Nu is er natuurlijk weinig mis met een Kia Picanto, maar de buitenmaten wijken nogal af van die van de MKS, een auto die lange tijd de grootste sedan van een Amerikaanse autofabrikant was, met een lengte van 5,2 meter.

De Lincoln MKS staat op het Ford D3 platform, net als de Ford Flex, Ford Taurus, Ford Taurus X, Lincoln MKT, Mercury Sable, Volvo S60, Volvo S80, Volvo V70, Volvo XC70 en Volvo XC90.

Van 2008 tot en met 2017 zijn er in totaal 100.248 stuks van de Lincoln MKS van de band gerold van de Ford fabriek in Chicago. Deze waren uitgerust met een 3,5 of 3,7 liter benzinemotor, gekoppeld aan een zestraps automaat.

2 Comments

  1. marien van den berg 8 augustus 2023 Reply
  2. Stephan 8 augustus 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *