T810: de Tatra met Renault cabine

Tatra T810Al ver vóór Tatra DAF cabines ging gebruiken, gebruikte men voor de Tatra T810 al de cabine van de Renault Midlum. (Die DAF ook gebruikt, voor de LF, maar dat terzijde.) En nog specialer voor een Tatra: hij heeft een regulier chassis en assen! Het is dan ook een type uit de erfenis van de door Tatra overgenomen Tsjechische truckfabrikant Ross, de opvolger van de Ross R210!
Tatra T810
Het exemplaar in het Tatra museum is het tweede gebouwde prototype uit 2007, maar al identiek aan het model wat nu bij het Tsjechische leger rijdt. Nadat er uitgebreid mee getest is kreeg hij een nieuwe rol, voor acquisitie en tentoonstellingen/beurzen. Sinds 2020 maakt hij deel uit van de museumcollectie
Tatra T810

Tatra T810

Tatra T810

Tatra T810

Tatra T810

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *