XCMG toonde haar (elektrische) trucks aan het Europese publiek

XCMG Hanvan
XCMG is een groot Chinees concern wat met name bouwmachines verkoopt, ook steeds meer in Europa. Trucks zijn niet direct de kernactiviteit, maar toch besloot men om drie trucks, waarvan twee elektrisch aangedreven, op de IAA van 2022 aan het Europese publiek te tonen. De reacties van conservatieve mensen (de meeste daarvan kunnen niet lezen, dus ik durf de spot met ze te drijven) op zowel elektrische als Chinese voertuigen is dat het niks is en ontzettend lelijk. Mag je vinden, maar als je naar de recente verkoopcijfers van personenwagens kijkt staan daar opvallend veel in China ontwikkelde elektrische voertuigen bovenin genoteerd. Of ze bij de trucks ook door gaan breken? Ik verwacht dat op korte termijn absoluut niet. Maar ik heb behoorlijk meer vertrouwen in de gemiddelde inwoner van China dan in Elon Musk.
XCMG HanvanXCMG HanvanXCMG HanvanXCMG HanvanXCMG HanvanXCMG HanvanXCMG HanvanXCMG HanvanXCMG Hanvan

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *