Een ZAZ Tavria in Súdwest-Fryslân – Laurens Sijbesma


Als jij zou moeten vluchten, hoe zou je dat doen? Ik persoonlijk zou dat in mijn auto doen (en met mijn smartphone op zak…). veel Oekraïners zijn dat met me eens, zo kan het dat er nu regelmatig auto’s op Oekraïens kenteken te zien zijn in Nederland. Een auto die ook in dat land zelf gebouwd is, is een stuk zeldzamer. Deze ZAZ Tavria is dan ook een opvallende verschijning die nu in gemeente Súdwest-Fryslân rondrijdt. Toen Laurens Sijbesma hem op de foto zette was dat bij de Lidl in Sneek.

De ZAZ Tavria werd in de jaren ’80 ontwikkeld, met veel hulp van VAZ (Lada). De pick up versie van het model werd nog tot en met 2011 gebouwd door Zaporozjski avtomobilny zavod.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *