Al 175 keer een Volvo voor Veenstra Fritom


Zojuist kreeg ik onderstaand persbericht van Volvo over de 175e truck die dat merk aan Veenstra Fritom heeft geleverd. Leuk hoor, maar laat ik ook even terugblikken op een deel van de vroegere Volvo’s!

175e Volvo-truck voor Veenstra|Fritom
Logistiek dienstverlener Veenstra|Fritom uit Heeg heeft vier nieuwe Volvo FH 6×2 trekkers in gebruik genomen. Het aantal Volvo-trucks dat het bedrijf door de jaren heen aan de vloot heeft toegevoegd, staat daarmee op 175 stuks.

Veenstra|Fritom, net als Volvo Trucks ook opgericht in 1928, heeft onlangs de 175e Volvo-truck aan het wagenpark toegevoegd. “Volvo Trucks is al jaren een belangrijke leverancier voor ons en de andere bedrijven met een eigen wagenpark binnen de Fritom Group”, zegt Wessel R. Veenstra, Algemeen Directeur bij Veenstra|Fritom.

Een zo zuinig mogelijke truck voor optimaal gebruik
“Bij een investering in nieuwe voertuigen wordt vooral gekeken naar de inzet en het gemiddelde treingewicht in het betreffende inzetgebied, gebaseerd op onze eigen boardcomputerdata. Hier zoeken wij vervolgens de meest optimale aandrijflijn bij. In ons geval is dat een zo zuinig mogelijke truck, waarbij de gemiddelde snelheid op peil moet blijven, om het voertuig zo optimaal mogelijk te kunnen benutten binnen de geldende rij- en rusttijden”, licht Veenstra toe.

De juiste configuratie: Volvo FH 6×2 I-Save
In totaal zijn vier Volvo FH I-Save 6×2 trekkers aangeschaft en geleverd door LVS Trucks. “We hebben onze eigen data ingevuld in de simulatiesoftware van Volvo Trucks. Op basis daarvan zijn we uitgekomen op deze trucks, met de recent doorontwikkelde 13 liter 420 pk sterke Turbo Compound-motor. Gekeken naar het brandstofverbruik en de rijeigenschappen, is dit de juiste configuratie voor ons inzetgebied en de gewichten waarmee wij rijden”, verklaart Veenstra. “Daarnaast hebben we gekozen voor banden met een zo laag mogelijke rolweerstand. Hierbij worden wij ondersteund door Michelin, eveneens een strategische leverancier van Veenstra|Fritom.”

De extra 4,5-tons voorloopas maakt het mogelijk om te kunnen blijven opereren binnen de geldende wet- en regelgeving tijdens het werk in voornamelijk Eurogroupage en internationale deelladingen, waarbij het vaak niet mogelijk is om het gewicht en de volgorde van laden en lossen tijdens de rit aan te passen.

Reduceren brandstofverbruik met Turbo Compound-motor
De Volvo Turbo Compound-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee de gemiddelde snelheid omhooggaat, maar het brandstofverbruik niet. De brandstofkosten kunnen zo worden verlaagd, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. I-Save biedt daarnaast onder andere het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten. Hoe verder ermee wordt gereden, hoe meer I-Save oplevert.

“Qua duurzaamheid denken wij met deze trucks weer een slag te kunnen maken in het reduceren van het brandstofverbruik. Dit helpt bij de waarden van ons bedrijf, waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Zo hebben we onlangs als tweede bedrijf in Nederland de sprong gemaakt van 1 naar 3 Lean & Green-sterren”, zegt Veenstra.

Chauffeursbeleving, veiligheid en comfort ook belangrijk
De trucks hebben een rijk uitgeruste Globetroter-cabine, voorzien van alle rijstijloptimalisatiesoftware en -systemen. “Bij de keuze voor nieuwe trucks is ook de chauffeursbeleving, veiligheid en comfort voor onze medewerkers – die vaak een week en soms langer onderweg zijn – een belangrijk criterium. Zij maken nog altijd het verschil, ondanks alle beschikbare hulpsystemen. Het is wel belangrijk dat de aanwezige techniek goed wordt gebruikt. Mede daarom worden onze medewerkers voor hun Code 95-bijscholing specifiek voor hun Volvo-truck opgeleid”, zegt Veenstra tot slot.

Over Veenstra|Fritom
Veenstra|Fritom is een logistieke dienstverlener op gebied van transport, warehousing en logistieke oplossingen. Het is opgericht in 1928 en verzorgt vanuit Heeg en Deventer voor meer dan 1.000 relaties de logistieke diensten. Als familiebedrijf is Veenstra|Fritom betrokken bij collega’s, klant en maatschappij. Betrouwbaarheid, kwaliteit en het zoveel mogelijk ontzorgen van relaties staan centraal. Het bedrijf is onderdeel van de Fritom Group, dat staat voor slimme en innovatieve logistieke dienstverleners die altijd op zoek zijn naar de beste logistieke oplossingen. Daarbij behoort het tot de top van de logistieke dienstverleners in Nederland.


Tijd voor de oude doos!
Volvo FM 5th genVolvo FM 5th gen.
Volvo FM12 1st genVolvo FM12 1st gen.
Volvo FM 3rd genVolvo FM 3rd gen.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.
Volvo FM12 1st genVolvo FM12 1st gen.
Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.
Volvo FM12 1st genVolvo FM12 1st gen.
Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.
Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen.
Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.
Volvo FM12 1st genVolvo FM12 1st gen.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.
Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.
Volvo FM12 2nd genVolvo FM12 2nd gen.
Volvo FM12 2nd genVolvo FM12 2nd gen.
Volvo FM 2nd genVolvo FM 2nd gen.
Volvo FM12 2nd genVolvo FM12 2nd gen.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.
Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.
Volvo F12Volvo F12.
Volvo FM 3rd genVolvo FM 3rd gen.
Volvo FM 3rd genVolvo FM 3rd gen.
Volvo FM12 2nd genVolvo FM12 2nd gen.
Volvo FM 3rd genVolvo FM 3rd gen.
Volvo FM 3rd genVolvo FM 3rd gen.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.
Volvo F12Volvo F12.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.
Volvo FM7Volvo FM7.
Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen.
Volvo FM12 1st genVolvo FM12 1st gen.
Volvo F12Volvo F12.
Volvo FM12 1st genVolvo FM12 1st gen.
Volvo FH12 1st genVolvo FH12 1st gen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *