Robert Baarda bij het feest ter ere van 100 jaar De Rooy transport

Tekst en foto’s Robert Baarda.

Op het terrein van het E3 strand bij Eersel pakte De Rooy Transport uit om het eeuwfeest van het bedrijf te vieren. Het bekende transportbedrijf toonde de geschiedenis via meerdere mooi bedrukte spandoeken. In tekst en beeld werden de hoogtepunten daarop aan de gasten voorgeschoteld. Het bedrijf werd opgericht door Graad De Rooy, maar het was vooral zoon Jan de Rooy die het bedrijf flink liet groeien. Nu staat de derde generatie De Rooy aan de leiding, al blijft Jan naar eigen zeggen het liefst tot aan zijn dood betrokken bij het bedrijf.

Nog altijd geeft hij leiding aan de ontwikkelingsafdeling die continu bezig is met het bedenken en construeren van efficiëntie opbouw van de voertuigen. Best uniek dat het transportbedrijf de voertuigen in eigen huis construeert voor het specifieke transport van vooral trucks en landbouwvoertuigen. Met een aantal van de bekende oranje voertuigen was een torentje gestapeld.

Natuurlijk ontbrak ook het Dakar verleden niet. De imposante Dubbele Kop rallytruck was mooi gepositioneerd vlak bij de net zo imposante feesttent. Ook stond er een nieuwe DAF XG in jubileum uitvoering. Dit mooie Brabantse bedrijf staat tegenwoordig onder leiding van broer en zus Gerard en Anneke De Rooy. Het familiebedrijf deelde de feestvreugde met familie, vrienden, zakenrelaties en natuurlijk het personeel. Met lekker eten, schiettent, kop van jut, botswagenbaan en live muziek.

One Response

  1. christiaan wagenaar 2 oktober 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *