FAP viert haar 70-jarig jubileum met opgefriste cabine

Fabrika Automobila Priboj – FAP, de Servische truckfabrikant, is in 1953 begonnen met vrachtwagens te bouwen. Toen nog in licentie van Saurer, nu hebben ze al decennia de Mercedes-Benz NG, die bij ons in 1988 al werd vervangen door de SK, als basis voor haar trucks. Door het gemoderniseerde front en de door de Actros/Atego/Axor MP3 geïnspireerde grille lijkt de truck nu wel enigszins op een BeiBen, die ook met Mercedes-licenties werkt. De foto’s van de 2240, uitgerust met Mercedes-Benz OM457 motor, komen van de facebookfanpagina van het merk.

Overigens is de website van het merk minstens zo oldskool als de trucks zelf. Genieten!!!

Nieuw zullen we de FAP in Nederland waarschijnlijk niet zien, maar tweedehands duiken ze zo nu en dan op, op doorreis van de Balkan naar het zuidelijk halfrond.
FAP onbekend/overig

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *