Maxus levert met T90 EV eerste 100% elektrische pick-up in Nederland

Maxus pakt door in Nederland. Na de lancering van een complete range elektrische bestelwagens (de eDeliver3, eDeliver7 en eDeliver9) introduceert Maxus met de robuuste T90 EV Pick-up als eerste een volledig elektrisch aangedreven pick-up in Nederland. De T90 EV Pick-up is per direct te bestellen via de Nederlandse Maxus-dealers, vanaf € 54.990 excl. BTW.
Maxus T90EV
Maxus Motors Nederland – onderdeel Van Mossel Automotive Group – is sinds een klein half jaar de officiële Nederlandse distributeur van Maxus. In die relatief korte periode zette het merk een compleet dealernetwerk op en introduceerde Maxus de eDeliver-serie, een range van drie bestelwagens die in laadvermogen variëren van 905 tot 1.885 kg. Met de T90 EV Pick-up debuteert Maxus nu ook in de personenwagenklasse, en introduceert het als eerste een volledig elektrisch aangedreven pick-up.
Maxus T90EV
Uiterlijk onderscheidt de T90 EV Pick-up zich door stoere looks. Met name het forse, robuuste front is een echte eyecatcher. De dynamische wielkasten en uitgesproken lichtpartij onderstrepen dat voorkomen, net als de in chroom uitgevoerde rolbar in de laadbak. Die laadbak is 1.485 mm lang en 1.510 mm breed, en is voorzien van een speciale coating die het schuiven van lading tegen gaat en de laadvloer beschermt tegen slijtage. Bovendien kan de laadbak een nuttig laadvermogen van 925 kg aan.

Elektrische alleskunner
Onderhuids beschikt de Maxus T90 EV Pick-up over een 100% elektrische aandrijflijn. Het model koppelt een 130 kW (177 pk) sterke elektromotor en maximaal 310 Newtonmeter aan trekkracht aan een 89 kWh accupakket en achterwielaandrijving. Daarmee ontpopt de T90 EV Pick-up zich als een echte elektrische alleskunner. De T90 EV Pick-up mag bovendien tot 1.000 kg geremd trekken, waarmee hij zich ondanks zijn stijlvolle en stoere looks ook bewijst als een serieus werkpaard.
Maxus T90EV
Wat actieradius betreft onderstreept de pick-up zijn rol als alleskunner eveneens. Hij is goed voor een rijbereik van 471 kilometer in de WLTP stadscyclus en 330 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. Daarbij is de nieuwe pick-up van Maxus zowel geschikt voor AC-laden (3-fase, 11kW) als snelladen (max. 80kW).

Standaard veel value
Af-fabriek is de Maxus T90 EV Pick-up zeer compleet uitgerust. Standaard krijg hij bijvoorbeeld 17 inch lichtmetalen velgen, een 10,25 inch multimediasysteem met Apple CarPlay, DAB en Bluetooth, een parkeerhulpcamera, lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen, Smart key (voor Keyless entry & start), een licht- en regensensor en automatische climate control. Metalliclak is tegen meerprijs leverbaar voor € 650 excl. BTW.
Maxus T90EV
Tekst: Maxus

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *