E-Lions H2 presenteert waterstof aangedreven Crafter en Amarok

Het mag duidelijk zijn dat we steeds meer in de toekomst leven waarin zero emmissie voertuigen de toon voeren. Tijdens een keurig verzorgde en druk bezochte presentatie van E-Lions H2 op vrijdag 17 november jongstleden werden de eerste twee voertuigen getoond die binnenkort de praktijk in zullen gaan. Bij gastheer Stamhuis B.V. in Utrecht, tevens één van de eerste afnemers, stonden een E-Lions H2 Volkswagen Crafter en een Amarok klaar om alle aandacht op te eisen.

Er waren mooie woorden in vertoonde video’s en vooral ook live op het podium. Veel van die woorden vertelden over de nauwe samenwerking van gedreven ondernemers, provincie Utrecht en de pionierende ingenieurs van E-Lions H2. Het resultaat is een uniek second-life concept, waarbij bestaande voertuigen worden omgebouwd tot waterstof-elektrisch aangedreven krachtpatsers en uitgeleverd worden in een omgeving waar ook waterstof getankt kan worden. De vele geïnteresseerden kregen zo een kijkje in de toekomst die nu al gerealiseerd wordt. Niet alleen de efficiënte zero emissie techniek, ook die noodzakelijke infrastructuur lijkt de komende jaren een vlucht naar voren te nemen. Mooi om dit pioniersschap in uitvoering te zien.

Links van het podium stond een stoere omgebouwde Volkswagen Amarok en rechts een Volkswagen Crafter bakwagen. Beide middelzware bedrijfswagens hebben dus nul uitstoot en een range tot wel 650 kilometer. Naast Stamhuis B.V., gespecialiseerd in het verbouwen van winkels, behoort infrabeheerder De Jong Zuurmond ook tot de eerste afnemers. Binnen deze onderneming zullen een aantal E-Lions H2 Crafters ingezet worden voor werkzaamheden langs de weg. Eigenaar Gerrit Zuurmond gaf aan dat De Jong Zuurmond zo voorop wil lopen in de transitie naar een zero emissie wagenpark.

De stoere Amarok wordt door Zuurmond meegenomen met zijn Rainbow Truck Team naar de Dakar rally. Zo zal de E-Lions H2 Amarok een ultieme test ondergaan in de extreme omstandigheden van ’s werelds zwaarste off-road rally. De A.S.O., organisatie van de Dakar rally, heeft een speciale categorie in het leven geroepen voor voertuigen met een alternatieve zero emissie of hybride aandrijflijn. In dit “Dakar Future Mission 1000” project rijden de ingeschreven voertuigen iedere wedstrijddag de laatste 100 kilometer van de officiële rallyroute. Rijder Dick Zuurmond en navigator Simon Koetsier waren ook aanwezig en staan te popelen om met de vers geprepareerde en afgeleverde Amarok dit avontuur aan te gaan. De rally zal verreden worden van 5 tot en met 19 januari in Saudi-Arabië.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *