De nieuwe Scania P320 Miesen Mobiele Intensive Care Unit van GGD Zuid-Limburg van binnen bekeken


Op basis van een SCANIA P320 B4X2LB 17L chassis heeft Duitse ambulancebouwer C. Miesen GmbH & Co. KG voor GGD Zuid-Limburg een intensive care transportvoertuig met gesloten opbouw mogen leveren. Fun fact: Bonn, waar Miesen gevestigd is, ligt een stuk dichter bij Zuid-Limburg dan Leeuwarden, waar concurrent Visser zit. Men heeft dus voor een lokaal product gekozen! Alhoewel de Scania natuurlijk wel uit het hoge noorden (Zwolle) komt.

De opbouw van dit ultramoderne speciale voertuig is afgestemd op de extreme eisen van patiënten die intensieve zorg nodig hebben. Daarom gaan zowel de uitrusting als de meegevoerde medische uitrusting veel verder dan de gebruikelijke afmetingen van een ambulance.
De patiëntenkamer beschikt over aansluitmogelijkheden voor alle complexe medische en technische apparaten. Bijzondere aandacht gaat uit naar het ontwerpen van ergonomische werkomstandigheden en het veilig opbergen van apparatuur voor het uitvoeren van intensive care maatregelen tijdens transport in en buiten het voertuig.

De opbouw is voorbereid voor het transport van een Starmed Heavystar intensive care-bed. Naast de bijbehorende vloerbevestigingen zorgen verzonken riemhouders in de vloerconstructie voor extra veiligheid. Via een laadklep aan de achterzijde van het voertuig kunnen intensive care-patiënten veilig en comfortabel worden geladen en gelost.

Voor de best mogelijke bescherming en verhoogde veiligheid beschikt dit bijzondere voertuig over een geïntegreerd speciaal optisch signaleringssysteem. Talrijke LED-knipperlichten aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat hij ook bij slecht zicht zo goed mogelijk opgemerkt wordt.


Foto’s en informatie C. Miesen GmbH & Co. KG

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *