Stella Terra: geen e-bike maar de eerste offroadauto op zonne-energie

Solar Team Eindhoven, wat onder de Technische Universiteit aldaar valt, heeft al behoorlijk wat ervaring met het bouwen van auto’s op zonne-energie. Het laatste project is de Stella Terra, een in september 2023 gepresenteerde offroad auto. In oktober is de auto naar Marokko geweest en bleek hij zowaar nog beter te presteren dan gedacht. Man dacht dat hij offroad 550 kilometer als actieradius zou hebben en op het asfalt 710 kilometer. Maar in de Sahara werd, uiteraard onder hele goede omstandigheden, zowaar duizend kilometer afgelegd! Netjes hoor. Wel jammer dat innovatieve auto’s verplicht lelijk lijken te zijn. We konden er op de Dutch Dakar een rondje omheen lopen.

Oh en waarom het dezelfde naam heeft als een e-bike-fabrikant? Ik gok toeval, stella is nu eenmaal een naam die veel voorkomt en meerdere betekenissen heeft…

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *