Kirchhoff Group start failliete GeesinkNorba door

DAF CF Euro 6
Dat vuilniswagenfabrikant GeesinkNorba op 14 november 2023 uitstel van betaling kreeg verleend en op 22 november failliet ging, hebben jullie elders al uitgebreid gelezen. Ik heb daar heel bewust niet over bericht, ik wilde goed nieuws brengen dus wachtte op het nieuws over de doorstart. Er is nu een doorstart, op woensdag 20 december 2023 door de Kirchhoff Group, maar ik heb niet het idee dat ik goed nieuws breng. Een behoorlijk deel van het personeel gaat niet mee naar het ‘nieuwe’ GeesinkNorba. Heel veel sterkte aan iedereen die door dit faillissement benadeeld is!

Geesink was de afgelopen jaren al vaker in het nieuws door overnames, maar niemand heeft de boel goed op de rails kunnen krijgen blijkbaar. Van de tien kandidaten die er waren voor overname had de Kirchhoff Group in de ogen van de curatoren van Certa blijkbaar het beste bod.
Mercedes-Benz Actros MP3
De Kirchhoff Group is, net als Geesink zelf, een eeuwenoud bedrijf. Het werd in 1785 opgericht door Stephan Witte en is al generaties lang eigendom van de steenrijke familie Kirchhoff, met een geschat privé vermogen van 2 miljard euro. De groep bestaat uit Kirchhoff Automotive (toeleverancier auto-industrie), Kirchhoff Ecotec, Witte Tools (premium schroevendraaiers en tangetjes) en Kirchhoff Mobility (ombouw gehandicaptenvoertuigen).
Volvo FE 2nd gen
GeesinkNorba valt onder Ecotec, andere bedrijven die al onder die paraplu vielen zijn onder andere Faun, Zoeller, Hidro-Mak, Superior Pak en Farid. Er is al 175 jaar ervaring in deze sector en men is op vier continenten actief. In Nederland wordt de groep vertegenwoordigd door Haller Benelux in Hedel.
Enginius Bluepower
Buxo onbekend/overig

Onbekend meerdere (diverse merken)
DAF overig/onbekend
Iveco Eurocargo
Onbekend onbekend/overig

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *