Nieuwe Scania 112 boeken van Reinder Meijer gepresenteerd bij Tekno Oliebollenweek


Naast prachtige miniatuurvrachtwagens maken doet Tekno nog meer, ieder jaar worden er een paar evenementen georganiseerd. In de laatste week van het jaar is dar traditioneel de oliebollenweek. Gratis koffie, thee en oliebollen, bijpraten met andere modelverzamelaars, het Tekno Museum bezoeken, verkoop van nieuwe modellen, restant onderdelen en B-keuze modellen, radiografisch bestuurbare vrachtwagens én de presentatie van twee mooie nieuwe boeken. De meeste dagen van deze oliebollenweek zitten er uiteraard al op, maar morgen (zaterdag 30 december 2023) ben je tussen 10:00 en 13:00 nog welkom bij Tekno in De Lier.

De nieuw gepresenteerde boeken gaan beide over de Scania 112. Auteur Reinder Meijer: “De boeken waren al in bewerking maar nog niet gepland om te worden uitgebracht. Van Tekno kwam de vraag of ik een boek beschikbaar had voor hun bekende oliebollenweek. Dus van het één komt het ander. De boeken laten in inmiddels mijn bekende stijl 200 groot formaat foto’s zien van de R112. Ik heb geen onderscheid gemaakt in intercooler of geen intercooler. De verschillen zijn dusdanig beperkt dat ik het geen zin vond hebben om een splitsing aan te brengen. De foto zijn uiteraard uit eigen productie en omvatten Nederlandse R112’s en een aantal uit andere Europese landen. Iedere keer weer valt het op hoeveel van de bedrijven die in een boek terecht komen al niet meer bestaan en alleen daarom al zijn ze een aanwinst in iemands boekenkast.”

Lukt het niet om morgen naar het Tekno Museum te gaan en wil je de boeken toch niet missen? Dan kun je ze uiteraard ook bestellen via Reinder Meijer zijn website, mbmcargotech.nl. Ook de andere boeken van Reinder kun je daar verkrijgen, bijvoorbeeld het DAF 2800-3300-3600 setje, die binnenkort in een uitgebreide recensie op deze site besproken zal worden. Hier onder uit elk van de twee boeken een drietal pagina’s die een idee geven over de inhoud.

One Response

  1. Patrick Rens 7 februari 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *