In memoriam: Tim de Jong

Mercedes-Benz Actros MP5
Vanochtend (donderdag 4 januari 2024) is Tim de Jong op 58-jarige leeftijd na een lang ziekbed overleden. Tim was mede-oprichter van zowel Aftersales Truck, Trailer Totaal, transport en milieu als BIGtruck. Met name bij die laatste titel heb ik veel (en bovenal met veel plezier) met Tim samen mogen werken. Uiteraard kwamen we elkaar ook regelmatig tegen bij de diverse gelegenheden waar de bedrijfswagenpers uit was genodigd. Ik was altijd onder de indruk van Tim, niet alleen van zijn vrijwel ongeëvenaarde vakkennis, maar bovenal ook van zijn vriendelijkheid. Hij was voor mij één van mijn grote voorbeelden. De wereld is vandaag een stukje minder mooi geworden.
DAF Sjomp
Samen met Iep van der Meer vormde Tim een ‘magisch duo’, waar de heren elkaar perfect aanvulden. Waar Iep altijd erg kritisch is naar nieuwe technieken, was Tim juist erg nieuwsgierig naar hun werking en de technieken er achter.

Het was altijd plezierig om in Tim zijn gezelschap te verkeren. Een hoogtepunt op dat vlak was voor mij de wandeling die we, na de presentatie van de ‘mirrorless’ Actros, samen door de binnenstad van Berlijn maakten, een plek met zo veel historie, waar Tim ook veel van af wist en prachtig over wist te vertellen.

Ik wens een ieder die Tim lief had vanaf deze plaats heel veel sterkte toe.

Barend Luiting en Iep van der Meer schreven ieder een pracht eerbetoon aan hun vakbroeder, vergeet die vooral ook niet te lezen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *