LCW Groningen neemt Van de Hoef over

DAF XG
LCW Groningen neemt per 1 januari 2024 Van de Hoef uit Groenekan over. De activiteiten van beide familiebedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Met name de 24-uurs distributie van incourante producten met kooiaap in de Benelux wordt versterkt en kan zelfs verder worden uitgebreid. Naast de vestiging in Groningen heeft LCW nu ook een centraal gelegen locatie in Groenekan dichtbij Utrecht. Door deze
samenvoeging ontstaat een bedrijf met 200 medewerkers en kunnen ze duurzaam transport verder ontwikkelen.
DAF XF Euro 6
Deze samenvoeging biedt volgens LCW een aantal voordelen:
1. Schaalvergroting: door gezamenlijk te investeren in automatisering, een duurzaam wagenpark en een sociaal personeelsbeleid is LCW nog beter in staat haar dienstverlening klaar te stomen voor de
toekomst;
DAF XF Euro 6
2. Samen staan we sterk: LCW, 21 jaar geleden zelf ontstaan uit een succesvolle fusie, weet als geen ander dat hiermee de continuïteit voor onze medewerkers, klanten en leveranciers versterkt wordt;
DAF XF105
3. Een locatie in midden Nederland: met een extra locatie in midden Nederland kunnen we ons beter voorbereiden op de elektrificatie die op ons afkomt en met een extra koppel en overslag locatie kunnen we de rij uren verder beperken.
DAF XF Euro 6
“Van de Hoef is sinds haar oprichting in 1929 uitgegroeid tot de moderne logistieke dienstverlener die het nu is, met vakbekwame medewerkers en loyale opdrachtgevers”, aldus Frans Baltussen, directeur van Van de Hoef. “Ik ben ervan overtuigd dat wij in LCW de beste partner voor de toekomst hebben weten te vinden. We zijn beiden familiebedrijven en passen ook qua bedrijfscultuur goed bij elkaar. Door de combinatie met LCW zullen we door de schaalvergroting nog beter in staat zijn om onze opdrachtgevers te bedienen met transportoplossingen. De komende jaren blijf ik dan ook met plezier betrokken om de overgang soepel te laten verlopen. Ik ben trots op de geschiedenis van Van de Hoef en kijk uit naar een succesvolle toekomst onder de vlag van LCW.”
DAF XF Euro 6
LCW Groningen is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen drie Hoogkerkse transportbedrijven: Gebr. Gorter, Gebr. Vonck en Liewes. Deze moderne logistieke dienstverlener is dagelijks op pad met 120 vrachtwagens om transport en distributie (met kooiaap) te verzorgen in de bouw, food en agrarische sector met standplaatsen door heel Nederland. Het hoofdkantoor met een logistiek centrum van 23.000 m2 staat aan
de Londenweg 10 in Groningen. Duurzaamheid staat bij ons centraal. De eerste elektrische vrachtwagen wordt binnenkort afgeleverd. In Groningen wordt gebouwd aan een energiehub met een laadplein voor het opladen van meerdere elektrische vrachtwagens met groene stroom. Ons team van 160 vakmensen staat dagelijks garant voor een goede afwerking van elke logistiek uitdaging.
DAF XF Euro 6
“Wij zijn blij dat Van de Hoef nu onderdeel uitmaakt van LCW aldus Jakob Vonck en Renze Vonck die samen met Gerrie Gorter en hun broers Jan Vonck en Pieter Vonck de directie voeren van LCW. Het bedrijf en de vakmensen passen zeer goed bij ons. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom. Met deze overname maken we de volgende stap naar een duurzaam logistiek familiebedrijf waar de medewerkers centraal staan. Evenals 21 jaar geleden met de fusie is continuïteit nu ook het belangrijkste doel.“
Scania R380

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *