Volvo introduceert nieuwe VNL – Martijn Manrho

Terwijl we op het moment van schrijven hier in Europa zitten te wachten op de introductie van de nieuwe FH (met waarschijnlijk de langere cabine) trok Volvo in Amerika het doek van hun nieuwe vlaggenschip, de vernieuwde VNL. Bij de nieuwe truck is nog meer aandacht gelegd op de luchtweerstand en het verbruik. Volvo claimt dat het nieuwe model 10% zuiniger is dan de vorige generatie.

De kracht in de truck wordt geleverd door een vernieuwde D13 series motor en Volvo doet in Amerika niet mee met de pk race want de motoren zijn verkrijgbaar met 405 tot 500 pk varianten. Qua cabines zijn er 6 verschillende varianten beschikbaar van een simpele kleine day cab tot een enorme sleeper cabine van 74 inch die van alle comfort is voorzien.

Nu we toch bij het interieur zijn valt daar ook iets op want Volvo is in Amerika nu eindelijk ook afgestapt van het analoge dashboard en heeft dat vervangen door een digitale variant. Verder vallen kleine details op zoals een start-stop knop in plaats van een sleutel die je in het dashboard steekt. Uiteraard doet Volvo ook mee in de trend van camera’s in plaats van spiegels (wat we geheid ook gaan zien op de nieuwe FH).

En dan het uiterlijk, ik (Martijn) persoonlijk vindt het een prachtige nieuwe truck. Ondanks dat het een gestroomlijnde truck is is het nog steeds herkenbaar als een echte Amerikaanse Volvo.

Mocht je je vervelen, je kunt op de website van Volvo USA je eigen truck configuren.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *