De levens van de VF-99-FS

Scania 143
Zandbergen Transport uit Meppel rustte bijna al zijn trucks uit voor het vervoer van trucks. “Bijna” zei ik (Marco Havers, red.).
Nu zult u wel denken, ik zie alleen vrachtwagens van hen rijden voor het vervoer van vervoersmiddelen en vroeger nog voor het vervoer van cabines, maar Zandbergen heeft ook een voor het bedrijf unieke truck op de weg gezet in de negentiger jaren. De Scania 143 met het kenteken VF-99-FS had een knaap van een HIAB laadkraan, type 330.
Scania 143
Het bijzondere van deze truck is dat hij zijn loopbaan begon als bakwagen naar ik meen bij Vos uit Staphorst voor het vervoer van hout. ( verbeter me als ik geen gelijk heb).
Scania 143
Het chassis is ingekort toen hij door Zandbergen werd aangekocht. Een HIAB 330 kraan werd gemonteerd op het chassis en natuurlijk in de kenmerkende blauw met rood, oranje en gele kleuren gespoten. Het chassis werd grijs gespoten.
Scania 143

De truck, die overigens niet heel lang bij Zandbergen in dienst is geweest, heeft tal van speciale opdrachten gekregen. Diverse opleggers heeft hij er ook achter gehad.
Scania 143
Meestal had hij een witte oplegger er achter, die een oude demo oplegger van Scania geweest is.
Scania 143
Scania 113 Streamline
Scania 143
Nadat deze tak van transport toch wel erg speciaal was is de truck verkocht. De firma v.d. Sluis uit Staphorst kocht de truck en verlengde hem weer en kreeg een platte bak achterop. Het blauw op de cabine werd rood, voor de rest bleef de truck hetzelfde. De Scania met V8 motor heeft nog vele jaren dienst gedaan bij dit Staphorster bedrijf.
Scania 143
Tekst en foto’s Marco Havers.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 440 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *